.

O jídle

O jídle

 

O jídle (aneb co se z etiket nedočtete)

Po absolvování kurzu si budete umět potraviny vybrat. 
Projdeme si jednotlivé skupiny potravin, nahlédneme výrobcům potravin pod pokličku a povíme si o věcech, které se z etiket, novin a reklamy nedozvíte. 
V pěti přednáškových cyklech se kromě jiného dozvíte 
– čím sladit a kterým sladidlům bychom se měli raději vyhnout,
– proč už mouka není to co bývala za našich prababiček (a jak se s tím můžeme vypořádat),
– čím se liší ryba z chovu od ryby z divokého odchytu, 
– kdy je bio lepší než nebio,
– proč dřív výroba sojové omáčky trvala půl roku, a dnes je to jeden den,
– jaký je rozdíl mezi rafinovaným a nerafinovaným olejem ,
– jak se konzervuje ovoce bez konzervantů a mnoho dalšího.

Probereme cukr, sladidla,maso a výrobky z něj, ryby, mořské plody, mořské řasy, luštěniny, obiloviny, mouky, rýži, mléko, mléčné výrobky, vejce, čaj, nápoje, koření, ochucovadla. 
V patnácti hodinách přednášek dostanete informace, které vám pomohou orientovat se v džungli potravin.

Přednášející : Ing. Ilona Wilson, MBA

                 Pondělí 17 hod do 20.30 (17.00 – 18.30, 30 min. přestávka a 19.00 – 20.30)

                 5 lekcí 2500,- Kč, cena jedné lekce 500,-Kč

                    Jedná se o cyklus pěti přednášek v pondělních termínech :
                    21.9., 5.10., 19.10., 2.11. a 23.11.2015

                                 odkaz na rezervační systém – přihláška